петак, 22. септембар 2017.

„Дани сениора на Звездари 2017” од понедељка

„Дани сениора на Звездари 2017” одржаће се на овој општини од 25. до 29. септембра. Свечано отварање биће у 11 часова на платоу испред управне зграде  општине, где ће се одржати и пригодан културно-забавни програм. 

Програм „Данa сениора на Звездари”, који се одржавају седми пут, има за циљ да скрене пажњу појединаца и јавности на потребе, капацитете, могућности и драгоценост старијих суграђана. Повод за организовање манифестације је обележавање Међународног дана старијих – 1. октобра, а будући да је Влада Србије ову годину прогласила годином међугенерацијске сарадње, садржај програма је додатно фокусиран на важност и вредност међугенерацијске солидарности и разумевања. 

Као програм који је у целини са својим концептом и контекстом у директној корелацији са програмом „Дана европске баштине”, програм „Дана сениора на Звездари 2017” промовише културу памћења и сећања као важан део културног и социјалног наслеђа и традиције који свако друштво чини снажнијим и бољим, солидарнијим и хуманијим.

Програм је бесплатан, доступан особама са инвалидитетом и отворен за суграђане са Звездаре и других општина. Мото овогодишње манифестације је „Међугенрацијски и солидарно!”.